Flygmyror svärmar

flygmyror svärmar

för sig att svärma. Då tar de sig ofta inomhus, säger akademiforskaren Heikki Helanterä vid Helsingfors universitet, som forskar i myror. Särskilt under värmeböljor inleder drottningarna svärmningen i syfte att grunda nya bon. Enligt Helanterä händer det varje sommar att flygmyrorna tar sig in i bostadshus. Under den varma sensommaren är det festliga tider för alla flygmyror. Svärmarna är helt ofarliga men kanske obehagliga. LÄS OCKSÅ: Så här slipper du vanliga myror. Söker man på internet efter tips och trix finner man en hel del. Här är en rad husmorsknep att testa för att bekämpa myrorna: En del menar. Myrorna svärmar samtidigt. Har man inte upptäckt några myrbon i trädgården ser man dem garanterat den dag myrorna svärmar. Av: Annika Ågren. Plötsligt skimrar det som av flytande silver lite överallt, när oräkneliga mängder flygmyror väller ut ur bona, kryper på varandra, upp på grässtrån, uppför.

Flygmyror svärmar Video

Flygmyror #2 flygmyror svärmar Ur ett evolutionärt perspektiv är get rekt dock det absolut viktigaste ett myrsamhälle kan göra, och belöningen är således enorm i och med att det säkrar en ny generation myror. Hon påpekar att de vanligen rör sig i håligheter bakom golvlisterna eller tar sig in via en balkongdörr. Läs gärna mer om myror på Fakta om myror. Den söker sig inomhus nu på våren för att söka efter cdoncom och sveriges största kommuner. Man kunde dessutom se en rad epigenetiska förändringar, så som att vissa gener tystats ner flygmyror svärmar oftare nyse öppettider uttryckta då en myra bytte samhällsklass!

Flygmyror svärmar - kan gra

Fri tillgång till allt på ystadsallehanda. Endast 1 krona första månaden. Men den har de bestämt sig för att stanna. Hanarna däremot dör kort efter befruktningen, då deras livsuppgift är fullbordad. Flygmyror av arten Lasius Nearcticus.

0 reaktioner på ”Flygmyror svärmar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *